Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Missa inte de här burgarna i Malmö och Lund

Våren är hamburgarens tid. Här är fyra smaskiga alternativ.

Hamburgare från Falafel & Burgers på Malmö Saluhall.Bild: Peter Frennesson
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
På bara några år har statusen för hamburgaren höjts markant. Från nödmat längs motorvägen med bilen full av hungriga barn, till en lika avancerad som okomplicerad maträtt som ingen längre skäms för att äta. Numera kan man knappt gå ett kvarter utan att snubbla över ännu en hamburgerbar som serverar nymalen högrev från lokala kor mellan två brödhalvor av briochetyp.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen