Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Falsterbo konsthall ställer ut unga konstnärer

Falsterbo konsthall slår upp portarna till vårens första utställning, som går under namnet ”Spjärn”.
Lokalen rymmer konstverk som drar åt flera olika håll, men som samtidigt har någonting gemensamt – de är alla gjorda av unga konstnärer som håller på att etablera sig på den svenska konstscenen.

Johan Petterson är curator på Falsterbo konsthall och ligger bakom idén med "Spjärn". Han följer den svenska konstvärlden noggrant och är alltid nyfiken på nya namn.Bild: Daniel Persson
Trots att det inte finns mycket tid kvar innan utställningen öppnar vilar ett lugn innanför Falsterbo konsthalls väggar. Konstverken är hängda och placerade, och några av konstnärerna tar bekymmerslöst en klunk av det nybryggda kaffet. Bara detaljer återstår. Någon dammsuger trappan som leder till utställningens andra våning och någon annan rättar till högen med broschyrer strax innanför entrén.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen