Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

300 studenter i Lund riskerar underkänt – så ska betygen räddas

Var tionde gymnasieelev i Lund riskerar att ta studenten med underkända betyg i år – på grund av pandemin. Nu gör Lunds kommun en rad satsningar för att rädda fler elevers examensbetyg.
– Det är lite sent i terminen. Men i och med de nya pandemirekommendationerna ser vi möjlighet att göra mer på plats, säger Stefan Norrestam, utbildningsdirektör i Lunds kommun.

”Vi får bättre förutsättningar när två tredjedelar av eleverna får vara på plats i skolan efter påsk, säger Stefan Norrestam, utbildningsdirektör.Bild: Ingemar D Kristiansen
En kartläggning på Lunds kommunala gymnasieskolor visar att tio procent, 220 elever, riskerar att ta studenten med underkända betyg i år på grund av fjärr- och distansundervisningen. Detta utöver de mellan 65 och 100 elever som vanligtvis inte klarar målen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen