Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Floristen som är less på tulpaner men älskar kundkontakten

Floristen Hanna Arvidsson har jobbat sen hon var 16 år. Nu är hon 34, med flera anställda och har precis tagit sig igenom det första året som butiksinnehavare – som sammanföll med corona-pandemin. Nu prisas hon som ”Årets unga företagare” i Svedala.

Hanna Arvidsson, som nyligen tagit emot pris som Årets unga företagare i Svedala kommun, binder en vårbukett av tulpaner och spirea. Hon driver Flora blommor på gågatan i Svedala.Bild: Erika Oldberg
Nycklarna till blomsterbutiken på gågatan i Svedala tog hon emot från den tidigare ägaren Gun Jönsson på nyårsafton 2019. Att det kommande året skulle föra med sig en global pandemi, som både förde med sig död, lidande, och kris för blomproducenter i Holland kunde hon då inte ana. Blompriserna har flukturerat rejält under året till följd av pandemin, konstaterar Hanna Arvidsson och berättar att en del producenter i Holland under förra året till och med eldade upp blommor då de inte kunde sälja dem.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen