Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Krögaren Staffan Asker är död

”Restaurangen som idé – och ofta även i praktiken – är helt underbar."
Staffan Asker var ingen krögare vilken som helst. För honom var gästerna på Chez Olga, La Petite France, Möllan, Brogatan och La Couronne som kära vänner.

1985. Staffan Asker styckar entrecôte på restaurang Möllan.Bild: Lars Cardell/Sydsvenskan.
Staffan Asker var född i Kina, uppfödd på buffelmjölk – som han själv mindes det. Hans pappa var anställd vid kinesiska tullverket. Sen hamnade familjen i Stockholm. Tanken var att sonen skulle bli affärsman. Istället tog han ett jobb på Operagrillen och öppnade Värdshuset veteranen i Gustavsvik, norr om Härnösand.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen