Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MKB vill att Kampen undantas från kulturljudzonen

Planerna på en kulturljudzon i Sofielunds industriområde gör att det kommunala bostadsbolaget MKB inte kan bygga bostäder i kvarteret Kampen. Nu svarar MKB att de vill att Kampen undantas från planen för att inte vårdcentral och utbildningslokaler ska störas av kulturljudet. Och de har inte gett upp hoppet om att att bygga bostäder där.

Malmös graffitihangar utgör en del av kvarteret Kampen på Sofielund. Där finns även vårdcentral, utbildningslokaler samt lokaler för fritidsaktiviteter som klättring, roller derby, biljard, parkour, cirkusskola och kampsport.Bild: Peter Frennesson
I mitten av januari kunde Sydsvenskan berätta att ett nytt planprogram för Sofielunds industriområde innehöll en unik tanke på en kulturljudzon som skulle låta både kulturen och industrin i området få bullra. Något som skulle göra MKB:s planer på att bygga 1 000 bostäder i kvarteret Kampen omöjligt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen