Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Karlssons succé – tvåmålsskytt och straffhjälte

Erik Karlsson hade en av sina bästa NHL-kvällar på länge. Svensken gjorde två mål för San Jose under ordinarie tid och avgjorde i straffläggningen mot Minnesota. – Vi hittade ett väg att vinna, även om vi hade velat vinna under ordinarie tid, säger Karlsson i segerintervjun.

Erik Karlsson jublar efter ett av sina två mål.Bild: Tony Avelar/AP/TT
Två mål på 29 matcher var Erik Karlssons facit inför bortamatchen mot Minnesota. Tidigt i tredje perioden hade han fördubblat säsongens målskörd.
San Jose låg under med 1–2 efter första perioden och det var i slutet av andra perioden som svensken hittade rätt för första gången. Karlsson kom tillsammans med puckförande Evander Kane i en kontring, fick passningen och sköt in kvitteringen i nättaket.
4.11 in i tredje perioden var det dags igen, denna gång i form av ett slagskott från blå linjen som letade sig in i mål via stolpen.
Karlssons andra mål betydde 3–2 för San Jose, men Minnesota skulle klara av att kvittera och matchen gick till förlängning. I det avgörande tre mot tre-spelet hade 30-åringen bud på ytterligare ett mål men stoppades av Minnesotas målvakt Cam Talbot och matchen gick till straffar.
Och vem klev fram i straffläggningen om inte San Joses svenskback? Lagen följdes åt länge och väl – fram till åttonde rundan. Då hade Karlsson chansen att avgöra, tog några skär framåt och sköt ett hårt slagskott för att ta hem segern med 4–3.
Dessförinnan hade Minnesotas Ryan Hartman missat med just ett slagskottsförsök.
– Jag gjorde två tidigare, varav en var ett slagskott, så därför blev det så. Sen råkade killen innan mig göra samma och det blev lite komiskt, säger Karlsson.
Gå till toppen