Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Joachim Wingårdh

Socionomen Joachim Wingårdh avled hastigt den 5 mars 2021 i en ålder av 74 år, och sörjes närmast av hustrun Karin samt av barnen Johanna och Christoffer med familjer.

Joachim växte upp på gården Munkatorp i Svalöv. Han träffade sin Karin på en dans och efter ett par år gifte de sig i Brunnby kyrka. De hann fira sitt guldbröllop.
Efter utbildningstiden i Lund bosatte de sig i Staffanstorp, där han arbetade inom kommunförvaltningen som kommunsekreterare. Han var senare anställd inom Burlövs kommun samt inom Malmös kommun som ekonomichef inom Kirsebergs stadsdelsförvaltning.
Joachim var medlem i Lions Club Staffanstorp i 38 år och deltog aktivt i hjälpverksamhet, som bl a arrangerade Kulturnatten och den årliga Bonnamarknaden. Han var president i Lions Club fyra gånger samt Zon-ordförande i Distriktet.
Joachim var också engagerad i Odd Fellow i Lund, där han som Lundalogens ”nr 30 Saxos” övermästare lade grunden till logens 100-årsjubileum år 2003 inklusive utformning av dess jubileumsbok. Senare blev han även logens Storrepresentant. Han var även under många år styrelseledamot i Fastighets AB Saxo, som gjorde stora ombyggnadsinvesteringar inför jubileet. Därefter har han engagerat sig i logens arkiv. Han sjöng också i Saxo-kören.
Joachim var omtyckt i alla dessa sammanhang med sin förmåga att gjuta olja på vågorna i olika konflikter, att sitta still i båten, att ta snabba beslut i navigeringen, samt att sköta om ekonomin. Med sådana egenskaper kan man förstå hans intresse för seglingssporten, där han var en trygg och säker kapten, när han gav sig ut på segling med familjen. Han hade också ett stort intresse för bridge och vinprovning. Många är de resor familjen gjort tillsammans med barn och barnbarn, såväl till andra delar av världen som till skidåkning i alperna och de svenska fjällen.
I sitt trevliga hus i Åkarp fick Joachim och Karin utlopp för sin kreativitet och intressen för hus- och trädgårdsskötsel. Här samlade de ofta familj, släkt och vänner i en varm och generös gemenskap.
Joachim myntade begreppet ”Jag har inget dåligt minne, bara ett bra glömme”.
Joachim var en trygg, vänlig, social, trivsam och positiv vän som vi minns med saknad.
Vännerna i Odd Fellow
Peter Lindgren
Per-Olof Mattsson
Kerstin Phillips
Gå till toppen