Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Osäkert om Sommarrocken i Svedala i sommar

Förra sommaren ställdes Sommarrocken in på grund av corona. Det är fortfarande oklart om det blir någon rock i sommar. Arrangörerna ligger i startgroparna och jobbar för att det ska bli en festival – men allt hänger på att restriktionerna om folksamlingar lättar.

Hasse Kvinnaböske Andersson underhåller publiken vid en tidigare upplaga av Sommarrocken i Svedala, före coronans tid. Arkivbild.Bild: Patrick Persson
– Det som sätter stopp för oss är pandemi-restriktionerna. Man önskar bara att man ska vakna och se en rubrik i nyheterna att det här är över. Men det går inte att arrangera en festival med åttapersonersregeln, säger Filip Ostrell, en av tre personer i arrangörsgruppen bakom Svedala-Rocken.
Planen är, om pandemin tillåter, en tredagarsfestival vid Friluftsbadet i Svedala den 15, 16 och 17 juli. Filip Ostrell berättar att de arbetar mot att kunna arrangera en festival. Artister är preliminärbokade, men arrangörerna vill inte släppa några namn innan de vet säkert om det verkligen blir en festival.
– Vi följer dagligen nyheterna och hoppas att det ska vända, men just nu ser det mörkt ut och man börjar prata om tredje vågen.
Inom en månad behöver de sätta ner foten och bestämma sig, räknar Filip Ostrell med.
I väntan på Sommarrocken så ordnar föreningen Smurf, som är arrangören bakom Sommarrocken, tillsammans med teaterföreningen Sveamatea en digitalt sänd konsert med titeln Hemmavid. Det blir bland annat musik från lokala artister och teaterunderhållning.
– Ja, för vi tycker det är tråkigt att vi inte får arrangera någonting.
Konserten sänds via Facebook klockan 19 på kvällen den 3 april.
Gå till toppen