Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Till slut lyckades vi lösa mysteriet med varför jag vaccinerades före de andra

Är jag verkligen en av de fem skröpligaste gamla patienterna på vårdcentralen, frågade sig Ulla Esbjörnsson. Senare lyckades hon och vännerna lista ut varför hon blev kallad till vaccination.Bild: Visar Kryeziu
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Ett ljus i coronamörkret under det gångna året har varit mitt matlag om fyra kvinnor - alla 70 plus - som träffas hos varandra och äter middag en gång i veckan. Och dessemellan promenerar ihop. Vi har ojat oss gemensamt över tristessen i isoleringen och peppat varandra att fortsätta vara försiktiga nu när vaccineringen snart ska börja. Vi har delat oron över mediernas rapporter om vaccinet. Att leveranserna är försenade. Att det är tveksamt om vissa vaccin är verksamma för äldre personer. Att chefer och andra höjdare myglar sig före i köerna. Och vi har undrat hur vi kommer att kallas till vaccination – brev, mejl, sms? Ska vi – hemska tanke – identifiera oss med bank-ID?

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen