Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny skada stoppar FCR-stjärnan från stormötet

FC Rosengårds skyttedrottning Anna Anvegård missar stormötet med Bayern München, men det är inte den gamla skadan som spökar utan en färsk hjärnskakning.

FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall får klara sig utan sin vassaste målskytt Anna Anvegård i matchen som måste vinnas med minst tre mål.Bild: PETTER ARVIDSON
Även landslagsbacken Nathalie Björn tvingas stå över torsdagens kvartsfinalretur i Champions League på Malmö idrottsplats. Hon åkte på en muskelskada inför det första mötet nere i Tyskland och är fortfarande inte återställd.
På skadelistan finns också andramålvakten Angel Mukasa som även hon drabbats av hjärnskakning. Eftersom det handlar om en målvakt får Rosengård dispens att ta in en spelare som inte är registrerad i truppen, så framtidslöftet Somea Polozen kommer att sitta på bänken mot Bayern.
Anna Anvegård gjorde comeback efter skada som inhoppare mot Bayern borta. Nu är det hjärntrappan som gäller ett tag framöver sedan hon olyckligt fått en boll i huvudet på träning.
– Detta är inget som vi i dagsläget tror blir långvarigt, utan hon ska nog snart vara tillbaka i fotbollsträning, men gången är ju så här med hjärnskakningar, säger FCR-tränaren Jonas Eidevall.
Bayern München vann de första kvartsfinalen med 3–0, vilket givetvis är ett tufft resultatet att vända på mot ett lag som vunnit alla sina tävlingsmatcher den här säsongen och totalt bara släppt in fem mål.
Jonas Eidevall tror att första målet blir extremt viktigt och i princip en förutsättning för att kunna skaka Bayern.
– Därifrån får vi se vart matchen tar vägen. Vi tänker inte sätta någon press på oss att vi ska göra tre eller fyra mål på Bayern München, utan måste ha fokus på rätt saker, säger han.
Av tisdagens träning att döma finns det utrymme för förändringar på de båda kanterna. Tre spelare alternerade där: Sanne Troelsgaard, Olivia Schough och Fiona Brown.
Tänkbar startelva: Stephanie Labbé – Jessica Wik, Emma Berglund, Glodis Viggosdottir, Katrine Veje – Sanne Troelsgaard, Caroline Seger, Jelena Cankovic, Hanna Bennison, Olivia Schough – Mimmi Larsson.
Gå till toppen