Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Burakovsky efter krossen: ”Vi fortsätter gnugga”

Colorado bjöd på målfest, när Arizona besegrades med 9–3. Gabriel Landeskog och André Burakovsky blev båda tvålmålsskyttar.
– Vi var taggade på match i dag. Vi kom ut hungriga, säger Burakovsky till TT.

Andre Burakovsky jublar efter sitt första mål mot Arizona.Bild: David Zalubowski
14 spelare i Colorado fick med sig poäng i den målrika matchen.
– Vårt djup är vår styrka, och det kommer det vara framöver också, säger kapten Gabriel Landeskog vid den tv-sända eftermatchintervjun.

Burakovsky gör 2–0

Colorado spelade för första gången den här säsongen inför hemmapublik, och bjöd på en rejäl uppvisning.
– Det enda som innan matchen tydde på att vi skulle ha en riktigt stark match var att vi vill fortsätta att vinna, men också att vi fick tillbaka fansen i arenan, säger Landeskog till TT vid presskonferensen efter matchen, och fortsätter:
– Det var riktigt roligt för oss att få tillbaka familjen för första gången på över ett år, och frontlineworkers*. Jag vet inte hur mycket folk som var här, men det var riktigt kul att få spela framför våra egna fans här hemma. Det gjorde att vi var extra taggade.

Burakovsky gör 9–3

Redan sju minuter in i matchen kunde den munskyddsbeklädda publiken ana varåt det barkade. Då hade Colorado en 5–1-ledning, och finländske Joonas Donskoi kunde redan glädjas åt ett hattrick.
Ett tröstmål med dryga minuten kvar av första gjordes av Arizonas Oliver Ekman-Larsson, hans andra mål för säsongen. Efter ytterligare ett reduceringsmål i den förhållandevis målfattiga andraperioden utökade Colorado till 6–3 via Gabriel Landeskog.
– För egen skull är det alltid kul att få göra mål, det är inget snack om det. Det var en bra match överlag från vår sida, säger han.
Colorado Avalanches lagkapten Gabriel Landeskog sliter framför Arizonamålet.Bild: David Zalubowski/AP/TT
Han hann även få med sig 8–3-målet, 14:e för säsongen, innan André Burakovsky fick avsluta med sitt andra mål för kvällen och slå fast slutresultatet till hela 9–3.
– Alla femmor kommer ut och jobbar riktigt hårt. Vi försöker att inte tänka så mycket på resultatet. Även om vi är upp 5–1 så fortsätter vi att gnugga, och det är något som vi pratat om att göra så det är skönt att det släppte, säger Burakovsky till TT.
Burakovsky, skolad i Malmö, gjorde mål åtta och nio för säsongen.
– För egen del tycker jag att det var en bra match, jag fick utdelning. Det har varit lite sådär med poäng och målgörande. Man får bara ligga i, det kommer så småningom. Jag tyckte att jag spelade bra i dag och hanterade pucken bra, inga turnovers (förlorat puckinnehav) och hade en del bra pass. Och så skönt så klart att få göra två (mål), säger han.
Segern innebar att Colorado satte klubbrekord för flest vinster under en enskild månad med tolv, och flest poäng under en enskild månad med 27 (tolv vinster, två förluster och tre förlängnings/straff-förluster).
Natt mot påskaftonen, svensk tid, tar Colorado emot St Louis hemma.
Fotnot: Frontlineworkers, eller frontlinjearbetare på svenska, kan definieras på lite olika sätt, men generellt anses det vara personer med samhällsviktiga tjänster, exempelvis inom vården och blåljuspersonal, som inte kan jobba hemifrån.
Läs också NHL-stjärnan i coronapausen: ”Följer MFF i varje match”
Läs också NHL-stjärnan får äntligen fira jul i Malmö: ”Inte gjort det på åtta år”
Läs också André Burakovsky stack från USA i privatjet: ”Tufft att hitta flyg”
Läs också ”Trodde allting skulle serveras på ett silverfat”
Läs också Bästa vänner och NHL-proffs: ”Det är glamour”
Gå till toppen