Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nashvilles poängkung Forsberg fortsatt skadad

Nashville har medvind i NHL-ishockeyn efter sex vunna matcher. Men skadeläget oroar när sex spelare missar nästa match.

Nashvilles Filip Forsberg i en match mot Detroit den 23 mars.Bild: Mark Zaleski/AP/TT
Största avbräcket är Filip Forsberg, Nashvilles poängkung med 29 hittills under säsongen. Med elva mål delar han också förstaplatsen i interna målligan med Calle Järnkrok.
Den svenske forwarden har skadat överkroppen och har redan missat tre matcher. Fler lär det bli, då skadeklassningen ändrats från att han är borta ”från dag till dag” till ”från vecka till vecka”, uppger ligans sajt.
Forsberg är inte det enda huvudbryet för tränarstaben. Forwarden Matt Duchene har inte spelat sedan början av mars, och forwarden Brad Richardsson har missat elva raka matcher.
Dessutom saknas tre backar, då Mark Borowiecki, Ryan Ellis och Luca Sbisa inte spelat sedan 22 mars, 28 februari respektive 24 januari.
Trots skadeläget, där framför allt Forsbergs, Duchenes och Ellis frånvaro är kännbart, har Nashville sex raka segrar i bagaget, inför returmötet mot Dallas natten mot långfredagen. Laget ligger delad fyra med Chicago i Central Division, där de övre fyra av totalt åtta lag går vidare till slutspel i årets coronavariant av ligan.
Gå till toppen