Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Slog sin mamma och hotade polis – döms till fängelse och skadestånd

I måndags kom domen mot en man som slog sin mamma och hotade flera poliser i Kävlinge kommun tidigare i år. Mannen är i tjugoårsåldern och är känd hos polisen sedan tidigare.

Polisen beslagtog den kniv som mannen hade gömt i byxlinningen.Bild: Polisen
Mannen besökte sin mamma i februari i år och var vid tillfället påverkad av amfetamin. Han försökte att bryta upp ett medicinskåp i hennes lägenhet, och samtidigt försökte mamman att hindra honom. Bråk uppstod och mamman fick ta emot två knytnävsslag i ansiktet och blev neddragen till golvet. Efter lägenhetsbråket bestämde sig mannen för att bryta sig in i ett källarutrymme i samma fastighet. Mamman kontaktade då polisen.
Då han förstod att polisen var på väg gömde han en kniv i byxlinningen. När polispatrullen senare anlände till platsen uppträdde mannen aggressivt. Bland annat ska han ha kastat en träplanka mot en av poliserna. Efter hårt motstånd kunde polisen, med hjälp av pepparspray, till slut tygla mannen och få på honom handfängsel.
Väl i polisbilen fortsatte mannen att uppträda aggressivt och han hotade en av poliserna verbalt. Till en polis sa han att han har kopplingar till Bandidos, och att han ska se till att de dödar polisen i fråga. Hoten betraktades som allvarliga och polismannen fick senare skaffa skyddade personuppgifter. Han fick dessutom ha tillsyn vid sin bostad en tid efter hoten.
Mannen är sedan tidigare dömd för bland annat misshandel och rån. Nu dömer Lunds tingsrätt honom till tio månaders fängelse för misshandel, hemfridsbrott, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott. Han ska också betala ett skadestånd på 10 000 kronor, fördelat på två poliser, för händelsen i februari. Mannen frias dock från brott mot lagen om knivar och andra farliga föremål.
Gå till toppen