Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fina kritiska till Japans coronahantering

Världscupen i simhopp i Tokyo ställs in av simningens internationella förbund, Fina, skriver BBC. Anledningen är att Fina anser att arrangörens planerade säkerhetsåtgärder rörande covid-19 inte garanterar de aktivas säkerhet ordentligt.

Suji Kim från Sydkorea under VM i simhopp 2019.Bild: Lee Jin-man/AP/TT
Tävlingen, som planerades till den 18-23 april, skulle ha fungerat som det slutgiltiga kvalet till OS i Tokyo, och även som en testtävling inför sommarens spel.
BBC har tagit del av ett brev där Fina även kritiserar den japanska regeringen för att inte ha ”vidtagit alla nödvändiga åtgärder för att säkerställa en rättvis och framgångsrik tävling”. Det handlar bland annat om att flera aktiva ännu inte fått visum samt ökade kostnader relaterade till covid-19, som Fina har ombetts stå för.
”Fina beklagar verkligen situationen. Trots alla ansträngningar och förståelse var ledningen tvungna att fatta det här drastiska beslutet”, står det i brevet.
Enligt BBC försöker Fina nu hitta ett nytt datum och en ny plats för tävlingen.
Gå till toppen