Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

OV värvar talang från Lugi: ”Jag vill få mer utrymme”

Framtiden är oviss för Emil Hansson och Johan Lundgren. Nu värvar OV Helsingborg en ung talang på högerkanten.
– Jag behöver mer ansvar för att utvecklas vidare, säger 21-årige Linus Eriksson Lilja.

På planen går Linus Eriksson Lilja gärna på avslut och tar straffar. ”Vi hoppas få se många mål från hans vänsterhand”, säger Dennis Pettersson, OV:s sportgrupp herr, om nyförvärvet.Bild: MICHAEL ERICHSEN
Det fördes en dialog redan för två år sedan. Då ville Linus Eriksson Lilja inte lämna Lugi, men med Isak Persson på högerkanten är konkurrensen stenhård och högersexan hoppas nu få mer speltid i OV Helsingborg.
– Det är väldigt viktigt för mig. Det var därför jag valde att lämna Lugi, dels för att jag vill få mer utrymme och dels mer speltid. OV har visat intresse ett bra tag nu och det känns som att de tror på mig väldigt mycket, säger han.
Linus Eriksson Lilja har u-landslagsmatcher på meritlistan och det är i det sammanhanget som han träffat tränaren Toni Johansson.
– Det är väl också en anledning till att det blev OV, jag vet hur Toni funkar. Han har bra träningar och är väldigt seriös och det är det jag behöver. En bra träningsgrupp där alla strävar efter att bli bättre.
– Det ska bli jättekul och känns som en härlig utmaning att tillhöra OV. Jag behöver mer ansvar för att utvecklas vidare och ska göra det så bra jag kan i allsvenskan. Förhoppningsvis kan jag bidra till att klubben går upp till ligan igen.
Dennis Pettersson i OV:s sportgrupp lyfter fram Linus Eriksson Liljas vinnarmentalitet som en faktor man fallit för.
– Det är en talang som spelat i Lugis framgångsrika 00-lag och vunnit SM och så. Vi håller hela tiden våra ögon öppna på framförallt grannklubbarna som har mycket talanger.
Vad händer med Emil Hansson och Johan Lundgren som båda spelar på högerkanten?
– De har utgående kontrakt och vi håller en öppen dialog med dem. Vi åkte ju ur serien och det är väl ingen hemlighet att de båda vill spela högre upp.
Linus Eriksson Lilja har skrivit på för två år och ansluter senare i vår.
Gå till toppen