Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Årets största godishelg är här

I genomsnitt äter varje svensk 15 kilo godis per år. Påsken är den största högtiden för godis i Sverige. Då ökar försäljningen av lösviktsgodis med 50 procent. Hur påskförsäljningen blir i år återstår att se men Svensk Handel förväntar sig ingen toppnotering.
– Vi har varit här sedan 06 och packat ägg, säger Yvette Stjernhammar, en av två som som driver Skånes till ytan största godisbutik.

Yvette Stjernhammar har handskar på sig när hon arbetar med godiset. Enligt Livsmedelsverket finns det fortfarande inga belägg för att corona skulle smitta genom sådant som man äter.Bild: Anders Malmberg
På 525 kvadratmeter har Godiskristallen troligen fog för sitt självutnämnande; Skånes största godisbutik till ytan. Vi har hamnat i godishimlen. Här gäller det att lägga band på sig för att inte köra ner fingrarna i de 887 olika godissorterna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen