Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Första kladdkakan bakades på farmors vind – nu omsätter latteföretaget miljarder

Jättemuffins och kaffe med ångad mjölk. För 25 år sedan öppnade Charles Asker och Elisabeth Eriksson sitt första kafé på Sankt Petri Kyrkogata i Lund. Då anade de aldrig att företaget Espresso House skulle bli en miljardkedja och latte en trend.

Espresso House på Sankt Petri Kyrkogata 1996. Elisabeth Eriksson, en av grundarna, bakom disken.Bild: Privat
Historien om Espresso House började i Hurva, där Charles Askers farmor Britta Wehtje bodde. Hit flyttade Charles Asker och Elisabeth Eriksson från Göteborg, båda i 25-års åldern.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen