Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sundlöv slår tillbaka: ”Han ljuger”

Det har varit en tumultartad helg för Brynäs. Klubbdirektören Michael Campese hävdar att sportchefen Michael Sundlöv visste om den omdiskuterade tränarrockaden – något som Sundlöv bestämt förnekar. – Jag måste få stå upp för mig själv när han sitter och ljuger i tv, säger han till Expressen.

Det har stormat i Brynäs i helgen där tränaren Peter Andersson har fått lämna.Bild: Stefan Jerrevång /TT
Huvudtränaren Peter Andersson och assisterande tränaren Viktor Stråhle fick sparken från Brynäs efter den avslutande grundseriematchen i lördags, 3–4 borta mot Oskarshamn. Nya tränare inför ödeskvalet mot HV71 är Josef Boumedienne och Nils Ekman.
I C More:s studio från måndagens matcher uttalade sig klubbdirektören Michael Campese om beslutet.
– Det här är aldrig lätt. Vi fick fram en bild att vi ville göra en förändring inför kvalet. Vi fick en samlad bild där vi valde att ta det här beslutet, säger Campese.
Andersson och Stråhle fick höra i bussen på väg hem från Oskarshamn att de hade entledigats. Uppgifterna hade först avslöjats av Aftonbladet och Andersson bekräftade det senare under lördagskvällen för Expressen.
Campese berättar att han inte är nöjd med hur det hela sköttes.
– Det var katastrof. Läckan i sig gjorde att det blev helt ohanterbart. Det är en av de saker vi tar absolut allvarligast på, läckaget. Det har framkommit som en stor del i vår analys att vi måste bli mycket skickligare på det, säger Campese.
Stråhle berättade för hockeynews.se att han själv inte hade fått ett samtal utan mejlade klubben för att få ett svar.
– -Det är inte rätt skött på något sätt, det behöver vi inte ens fundera på. Man blir pressad som ledare, det ska man ha klart för sig. Vi ville träffa vederbörande människor på söndagen, sedan får vi, i ett sittande möte, veta att det kommit ut. Det blev inte bra, det blev jättedåligt, säger Campese.
Sportchefen Michael Sundlöv sa i sin tur upp sig och sa att han inte hade hört något från klubbledningen sedan matchen mot Färjestad i torsdags.
Men Campese är av en annan åsikt.
– Ja, den håller jag inte riktigt med om faktiskt, jag har själv skickat ett sms till både Peter och Micke att jag ville träffa dem på söndag morgon för att diskutera den uppkomna situationen. Så det håller jag inte med om faktiskt, säger han.
I en intervju med Expressen slog Sundlöv tillbaka mot påståendet.
– Jag måste bara få stå upp för mig själv och säga att han ljuger. Varken jag eller Peter har vetat om att han och Stråhle ska få sparken innan det kom ut i tidningarna, säger han och tillägger:
– Jag vill att Brynäs ska få lugn och ro inför kvalet och jag vill inte att detta ska bli en pajkastning, men jag måste få stå upp för mig själv när han sitter och ljuger i tv.
Gå till toppen