Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lag Edin utklassade danskarna i curling-VM

Lag Niklas Edin visade danska lag Mads Nørgaard var skåpet ska stå i curling-VM. Ett gäng nytända svenskar höll låda i sex omgångar tills matchen var avgjord. Svenskarna vann med 9–1.

Niklas Edin. Arkivbild.Bild: Jeff McIntosh AP/TT
Lag Edin tog med en gång kommando över matchen och först i fjärde omgången plockade danskarna sitt första, och enda, poäng.
Inför femte omgången var ställningen 4–1 till lag Edin, men med ytterligare fyra poäng i femte och ett i sjätte avgjordes matchen och de fyra avslutande omgångarna behövde inte ens spelas.
Lag Edin har haft en lite svajig inledning av VM, med två förluster och tre vinster före danskmötet.
Tidigare på måndagen studsade laget tillbaka efter skrällförlusten mot Norge föregående dag genom att besegra Skottland efter ännu en skiljeomgång.
Sverige hade en 5–2-ledning med två omgångar kvar, men då reste sig lag Bruce Mouat och hämtade upp till 5–5.
I skiljeomgången drog Sverige återigen det längsta strået och vann till slut matchen med 6–5.
Härnäst väntar lag Jaap van Dorp från Nederländerna, på tisdag klockan 17.
Herrarnas curling-VM i Calgary pågår 2–11 april. Världsmästerskapet är det första på två år sedan VM i närliggande Lethbridge 2019, då Sveriges lag Niklas Edin besegrade Kanadas lag Kevin Koe i finalen.
Gå till toppen