Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ännu en död vid Halmstadsbrand

En man stacks till döds i samband med att en brand bröt ut i ett flerfamiljshus i Halmstad. När branden hade släckts upptäcktes ytterligare en död person i byggnaden. Tre personer som misstänks för mord och grov mordbrand har anhållits.

Polis på plats vid den eldhärjade byggnaden i Halmstad under onsdagseftermiddagen.Bild: Johan Nilsson/TT
Händelseförloppet började med ett bråk vid 21-tiden på tisdagskvällen, på Östra stranden i Halmstad. När poliser kom till platsen fann de en man som blivit svårt skadad och att lägenhetshuset intill stod i full brand.
Den skadade mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.
Byggnaden, som uppges hysa lägenheter för bland annat studenter, brann till stora delar ned. På onsdagen, efter att elden bekämpats och husresterna kallnat, hittades där kvarlevor av en död person.
– Nu har de lyckats släcka och polisen fått möjlighet att till viss del undersöka den del av fastigheten som är intressant. Ganska snart hittades då en kropp, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.
Än så länge vet man inte vem den döda är. Efter omständigheterna är det svårt att identifiera denne, enligt Stefan Gustafsson. Således är det också svårt att avgöra hur personen dog.
– Om det är branden eller något annat vet vi inte i nuläget, säger Gustafsson.
Det förekom i ett tidigare skede uppgifter om att en person saknades efter branden, men polisen avböjer att kommentera det för Hallandsposten.
Mannen som stacks ihjäl och avled på sjukhus har inte heller identifierats så här långt.
En man i 30-årsåldern, hemmahörande i Halland, greps på sjukhuset i Halmstad när han kommit dit för att söka vård.
– I samband med detta fattade vi misstanke om att han hade varit inblandad i någonting, säger Mats Timmerman, gruppchef inom polisen i Halmstad, till SVT Nyheter Halland.
På onsdagsmorgonen greps ytterligare två personer. Alla tre har senare anhållits och misstänks för mord och grov mordbrand.
Det fanns till en början en misstanke om att branden orsakats av någon form av explosion, då människor i närheten sade sig ha hört smällar i samband med att den startade. Det har senare avfärdats och smällarna tros i stället ha orsakats av branden.
Brandförloppet har beskrivits som mycket snabbt och stora delar av lägenhetshuset har förstörts. Drönare och helikopter har flugit över platsen för att ta bilder.
Polisens tekniska undersökning i resterna av huset kunde ta vid under onsdagseftermiddagen, men mycket arbete bedöms återstå. Vittnen ska berätta vad de har sett och det knackas på hos grannar för att se om de har något att berätta.
Gå till toppen