Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bennison: ”Förra året var tufft med både skada och corona”

Landslagsdebuten mot USA blev en succé, men följdes av ett fjolår fyllt av motgångar och corona. Nu är Sveriges, förlåt världens, största fotbollstalang redo för en ny drabbning med det amerikanska världsmästarlaget.
– Det är viktigt att man presterar, det kommer vara avgörande för att ta sig till OS, känns det som, säger Hanna Bennison.

Hanna Bennison under fotbollslandslagets träning på Tele2 arena inför landskampen mot USA på lördag.Bild: Jessica Gow/TT
Hanna Bennison gjorde en stundom glimrande landslagsdebut i Columbus i november 2019. Den då 17-åriga mittfältaren fick hoppa in mot nyblivna världsmästaren USA och bad inte om ursäkt för sig. På den knappa halvtimmen bjöd hon de dryga 20 000 åskådarna på både en elegant tunnel och en högklassig chipp som låg bakom ett av Sveriges mål i 2–3-förlusten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen