Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Alla vuxna i USA erbjuds vaccin om två veckor

President Joe Biden under sitt tal i Vita huset på tisdagskvällen, lokal tid.Bild: Evan Vucci/AP/TT
Om mindre än två veckor, den 19 april, ska alla vuxna i USA kunna vaccinera sig mot covid-19. Det meddelar USA:s president Joe Biden i ett tal från Vita huset. Det betyder att vaccinet blir tillgängligt för alla amerikaner över 18 år nästan två veckor tidigare än planerat, då Biden förut hade satt den 1 maj som gräns.
Hittills har prioriterade grupper som äldre, sjuka och sjukvårdspersonal haft förtur i vaccineringen, men den prioriteringsordningen upphör i och med det att gälla.
Nästan en femtedel av USA:s totala befolkning, över 62 miljoner människor, har fått två doser vaccin, enligt presidenten.
– Vi är det första landet som har gett 150 miljoner vaccindoser, sade Biden i talet.
Att prioriteringsordningen upphör betyder dock inte rent konkret att alla amerikaner kan springa och vaccinera sig den 19 april. Den massiva logistiken att distribuera alla vaccindoser gör att vaccineringen kommer att fortsätta pågå ett bra tag framöver.
Gå till toppen