Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Arrangörer räknar med publikfest under Malmö Padel Tour

Biljetterna släpps undan för undan och förhoppningen är att 30 000 åskådare ska kunna besöka Malmö Padel Open i november.
– Vi släppte en del av biljetterna för några veckor sedan och de sålde slut direkt, säger Nicklas Persson ordförande i Swedish Padel Open.

Swedish Padel Open har 2018 och 2019 spelats inför storpublik i Båstad och är en av 14 globala tävlingar i World Padel Tour – i år ska den avgöras i Malmö Arena.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Förra året skulle det blivit premiär för Malmö Padel Open, men på grund av coronapandemin flyttades arrangemanget till hösten 2021. Nu planeras det för fullt för padelfesten som ska bli av i november.
– Världens bästa spelare kommer till Malmö och spelar. Topp tio på både dam- och herrsidan, och hela svansen där efter kommer också, säger Nicklas Persson.
Hur är det att planera en turnering med publik i dessa tider?
– Ja det är såklart lite svårt. Fördelen är att det ligger ganska långt fram i tiden. Förhoppningsvis fungerar vaccinationsprogrammet som tänkt och vi kan köra på någon typ av publik.
Förhoppningen är att det mellan den 8-14 november ska kunna vara cirka 7000 åskådare om dagen, och 30 000 totalt under turneringens gång.
– Vi hoppas kunna köra fullt ut, men vi vet inte om vi kan det helt säkert än. Därför släpper vi biljetterna lite pö om pö, säger Nicklas Persson.
Det är även klart med en ny titelpartner till turneringen därmed får namnet Areco Malmö Padel Open. Det är en långsiktig satsning som sträcker sig till och med 2023.
Peter Areskog, VD Areco, Percy Nilsson, Malmö Arena och Nicklas Persson, ordförande i Swedish Padel Open.Bild: Swedish Padel Open
Läs också Skåning får nyckelroll i svensk padels nya satsning
Läs också Björkman tar över landslaget i padel
Läs också Padelhallägaren som siktar mot landslaget
Gå till toppen