Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Coronakaoset växer i Vancouver

NHL-klubben Vancouver Canucks får inget stopp på coronaspridningen i sin trupp. Hela 25 personer i truppen, 21 spelare och fyra ledare, har testats positivt för en variant av covid-19.

Funktionärer packar ihop utrustning sedan Vancouvers match mot Calgary skjutits upp med några timmars varsel på grund av coronautbrott i förra veckan. Arkivbild.Bild: Darryl Dyck/AP/TT
Ytterligare en spelare är i karantän efter att ha varit i kontakt med smittade personer, uppger klubben.
Sedan tidigare finns både Alexander Edler och Nils Höglander på NHL:s covidlista. Elias Pettersson, som saknats på grund av skada, finns inte med på listan.
Vancouver har inte spelat sedan den 24 mars och har hittills fått sex matcher uppskjutna. Laget har inte tränat sedan förra onsdagen och när träningen kan återupptas är oklart.
Tidigare har det ryktats om att laget kan ha drabbats av den brasilianska varianten, kallad P.1, som ska vara tre gånger så smittsam. Enligt ett pressmeddelande från klubben är det fastställt att det är en variant, men provinsen British Columbias hälsovårdsmyndighet ska undersöka vilken.
Vancouver Canucks virusutbrott är det mest omfattande hittills i NHL.
Gå till toppen