Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Man kan fästa munskyddet i glasögonen

Thorild Ljunggren tipsar om et sätt att slippa krångel med munskydd för bärare av hörapparat. Foto: Thorild Ljunggren
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
I insändare den 22 mars berättade Helena Fernholm att det händer att hörselskadade ger upp och att hörapparaten hamnar i byrålådan.
En annan orsak till att det kan gå så illa är munskydden som måste bäras i vissa miljöer. Banden kan trassla in sig i hörapparater som bärs över örat med påföljd att de senare riskerar att följa med när man tar av banden och hörapparaten då kan falla till marken. Det har framkommit att flera hörapparatbärare slutat att använda sina hörapparater av detta skäl.
För att komma runt detta aber kan de som även använder glasögon pröva med att trä banden över skänklarna och sedan fästa banden runt örat. När man sedan tar av sig glasögonen följer banden med utan trassel med hörapparaterna. Det kräver litet träning för att få det att funka och att skänklarna inte kommer i beröring med munskyddets insida. De som inte använder glasögon kan pröva med solglasögon i stället. Tipset lämnas utan garanti, att utnyttjas på vars och ens egna ansvar!
Thorild Ljunggren
Gå till toppen