Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Militär öppnade eld mot folkmassa i Myanmar

Demonstranter håller upp bilder av den frihetsberövade ledaren Aung San Suu Kyi under en demonstration i Rangoon (Yangon) under onsdagen.Bild: AP/TT
Minst fem människor har dött och flera har skadats efter att militären i Myanmar öppnat eld mot demonstranter i staden Kale i den nordvästra delen av landet. Detta uppger de lokala medier samt källor som pratat med nyhetsbyrån Reuters, Reuters har ännu inte kunnat bekräfta uppgifterna.
Myanmar har skakats av jättelika protester som ofta urartat i våldsamheter sedan landets militärjunta tog makten i en kupp den 1 februari i år. Landets folkvalda ledare Aung San Suu Kyi störtades i samband med maktövertagandet och har sedan dess hållits fängslad.
Enligt den regimkritiska aktivistgruppen AAPP har minst 580 personer dött i protesterna sedan dess, varav nästan 50 barn. Över 3 000 personer har under samma tid gripits av militär och polis, en lejonpart av dessa sitter fortfarande frihetsberövade.
Militärjuntan har stängt av mobiltelefonnätet och försöker på olika sätt kontrollera informationsflödet i landet. Styret har också utfärdat arresteringsorder för vissa journalister och profiler på sociala medier.
Gå till toppen