Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Soldater får livstid för kuppinblandning

En turkisk soldat utanför domstolen där rättegången pågår. 7 april 2021.Bild: Burhan Ozbilici / AP / TT
Tjugotvå tidigare soldater döms till livstids fängelse för inblandning i kuppförsöket i Turkiet 2016, då militären försökte avsätta president Recep Tayyip Erdogan, enligt en av presidentens advokater.
Sammanlagt 497 misstänkta har förekommit i åtalet. Den statliga turkiska nyhetsbyrån Anatolia uppgav inledningsvis att endast fyra av dem döms till livstid.
Turkiska myndigheter har efter kuppförsöket frihetsberövat flera hundra tusen personer anklagade för kopplingar till predikanten Fethullah Gülen, som regeringen i Ankara anser är hjärnan bakom den misslyckade kuppen. Dessutom har minst omkring 150 000 offentliganställda sparkats på samma grunder.
En rad utländska regeringar och internationella organisationer har riktat skarp kritik Turkiets hantering av efterspelet till kuppförsöket.
Gå till toppen