Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Challengetouren kommer till Rönnebäck

Trettonde greenen på Rönnebäck.Bild: Peter Cordén
Med kort varsel står det klart att Sverige ska arrangera två tävlingar på golfens Challengetour. Hinton Golf Clubs bana Rönnebäck utanför Malmö (13–16 maj) och Österåkers GK:s ”Öster by Stenson” utanför Stockholm (19–22 maj) ska stå värd för tävlingarna på herrarnas undertour till Europatouren.
Ola Lindgren, landslagscoach för de svenska herrproffsen, välkomnar tävlingarna som innebär fler tävlingsmöjligheter för de blågula proffsspelarna.
”Våra unga proffs och bästa amatörer har haft få möjligheter att få erfarenhet från internationell tourgolf. Att vässa den här delen av tävlingstrappan är en av flera åtgärder för att vända den negativa trenden vi just nu ser inom svensk herrgolf. Jag ser fram emot tävlingarna och att våra svenska spelare ska ta chansen att leverera”, säger han i ett pressmeddelande.
Gå till toppen