Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt i dag.

Sverige

Förslag till ny svensk migrationslag

Regeringen har presenterat förslaget till ny migrationslag. S och MP är nu överens om vilka asylsökande som kan få stanna på humanitära skäl. Lagrådsremissen innebär en rad andra lagändringar i utlänningslagen.
Läs också S och MP överens om humanitär skyddsgrund
Läs också Kristersson: Här jobbar man och talar svenska
Läs också Ulf Kristerssons flyktingpolitik bäddar för att regera med stöd av Jimmie Åkesson
Skåne

Flera dödsfall med covid-19 – trots vaccinering

Trots att merparten av både personal och boende är vaccinerade har tre personer på ett äldreboende i Svedala kommun avlidit med covid-19. Därtill har ytterligare två boende och två i personalen konstaterats smittade.
Läs också Flera dödsfall med covid-19 på äldreboende
Läs också Problem med vaccinbokningen i Region Skåne
Läs också FHM förlänger coronaregler
Lund

Rektor i Lund kritiseras av JO

I ett internt brev 2019 uppmanade Hedda Andersson-gymnasiets rektor Malin Dahlgren personalen att inte prata med media när man ”upplever brister i vår kommunikation”. Nu kritiseras uppmaningen av Justitieombudsmannen.
Läs också Prata inte med media, sa rektorn – nu kritiseras hon av JO
Näringsliv

Ny företagsinkubator till Malmö

Malmö har fått en ny kommunfinansierad företagsinkubator som döpts till Level. Den huvudsakliga målsättningen är dock inte att vaska fram företag med maxad tillväxt och lönsamhet. Istället fokuserar inkubatorn på entreprenörskap som inkluderar drivna människor från alla stadsdelar i Malmö med bakgrund från olika delar av världen.
Läs också Klart med ny företagsinkubator till Malmö – kommunen bidrar med miljonbelopp
Sport

Vätternrundan flyttas till september

Planen har varit att genomföra Vätternrundan som vanligt, 11–19 juni. Men på grund av smittspridningen tvingas arrangören tänka om, och flyttar cykelveckan till 2–5 september.
Gå till toppen