Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

EM-publik välkomnas i Baku

Olympiastadion i Baku. Arkivbild.Bild: Luca Bruno/AP/TT
Vill du se fotbolls-EM från läktarplats i sommar? Åk till Baku. Azerbajdzjans fotbollsförbund meddelar att 50 procent av läktarkapaciteten på Olympiastadion, det vill säga 34 935 platser, kommer öppnas upp för supportrar under de tre gruppspelsmatcherna samt kvartsfinalen som ska spelas där.
Azerbajdzjan är inte kvalificerat för EM, men landets förbund har gett grönt ljus för supportrar från andra länder att resa till Baku för EM-matcherna. Kraven för att få inresetillstånd är giltigt visum samt negativt coronatest.
I onsdags skulle de tolv arrangörsländerna meddela Europeiska fotbollsförbundet Uefa hur de på ett smittsäkert sätt kan släppa in publik på matcherna i EM. Flera av arrangörerna har dock problem med att göra detta, bland annat Dublin och Bilbao – där Sverige ska spela matcher.
I Baku spelar Wales, Schweiz och Turkiet gruppspelsmatcher.
Gå till toppen