Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Franska mästerskapen flyttas fram en vecka

Franska mästerskapen i tennis flyttas fram en vecka och spelas nu den den 30 maj till den 13 juni. Förhoppningen är att flytten ska innebära att mer publik kan släppas in på grusturneringen på Roland Garros i Paris.

Rafael Nadal vann franska mästerskapen i fjol. Arkivbild.Bild: Christophe Ena/AP/TT
Coronarestriktionerna i Frankrike skärptes i förra veckan och proffsidrotten kan rulla vidare, men inför tomma läktare. Landets president Emmanuel Macron sade i förra veckan att han hoppas att biografer, museer och teatrar ska kunna öppna igen i mitten av maj.
”Jag är glad att diskussionerna med myndigheter, tennisens styrande organ, våra partners, tv-bolag samt WTA och ATP gör det möjligt för oss att flytta fram Roland-Garros-turneringen en vecka. Det gör att det blir mer tid för hälsosituationen att förbättras och ger oss chansen att kunna välkomna publik till vår ombyggda och utökade arena”, säger Gilles Moretton, ordförande i Frankrikes tennisförbund, i ett uttalande.
Kvalspelet till turneringen startar den 24 maj.
I fjol flyttades turneringen till hösten på grund av coronapandemin.
Läs också 22 svenskar spelade Franska samma år: ”Det är absurt”
Gå till toppen