Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hemtjänstpersonal grep misstänkt tjuv

Personalen misstänkte att en kvinna gick runt i trappuppgången för att försöka ta sig in hos äldre för att stjäla. Då gjorde de ett envarsgripande – och höll fast kvinnan i en trappuppgång tills polisen kom. Kvinnan misstänks nu för stöld.

Polispatrull larmades till ett flerbostadshus på Annelund vid lunchtid på onsdagen. Där grep de en kvinna som hemtjänstpersonalen redan tagit omhand eftersom de misstänkte att hon skulle stjäla hos äldre personer i huset.Bild: Johan Nilsson/TT
Hemtjänstpersonalen som besöker äldre som bor i huset i Annelund noterade att en kvinna som inte bor i området ändå rörde sig där. Personalen misstänkte att kvinnans ärende var att ta sig in och stjäla från äldre som bor i huset. De gjorde därför ett envarsgripande – något som vem som helst kan göra mot en person som misstänks begå ett brott med fängelse i straffskalan. Personalen höll kvar kvinnan i ett trapphus tills polisen kom till platsen och grep henne.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen