Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

I sommar börjar Hipp göras om – ska stå klart januari 2023

Längtar du efter att gå på en fullsatt föreställning i Malmös teaterhjärta Hipp igen? Nästa gång du får möjligheten blir i januari 2023 då den gamla cirkusbyggnaden kommer att ha en nyrenoverad salong, inglasad foajé, nytt kafé och barer. Sydsvenskan tog en tur bland hållbara material, färgval och små toaletter.

Till omgörningen av Hipp har man byggt fysiska modeller som ger en inblick i hur byggnaden ska förvandlas. Till vänster White-arkitekten Felix Hansson och till höger Malmö stadsteaters tekniske chef Jerker Pyron.Bild: Peter Frennesson
Det har varit ett historiskt år på Malmö stadsteater. Den 23 mars 2020 stängdes dörrarna till teatersalongerna på grund av coronapandemin, men när hösten kom öppnades de igen för 50 besökare. Fast den 23 november 2020 kom restriktionerna som sade max 8 i publiken och då stängde Stadsteatern igen och har sedan dess inte haft några fysiska föreställningar på Hipp eller Intiman.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen