Annons

Annons

Coronapandemin

Problem med vaccinbokningen i Region Skåne löst

Under tisdagen och onsdagen var det stora problem för skåningar att boka tid för vaccination via 1177. Under torsdagen var det fortsatta problem – för de som fyller 70 senare i år.

När många skåningar loggade in på 1177 efter påsk för att boka tid för vaccination räckte kapaciteten på sajten inte till. Under både tisdagen och onsdagen var det omfattande strul med bokningssystemet. Skåningar som ville boka tid för att vaccinera sig mot Covid-19 kunde inte göra det.

Under tisdagen låg även telefoni, internet och interna system med journaler och annan patientdata nere i drygt en timme och tjugo minuter.

– Jag tror att belastningen blev väldigt stor efter helgen. Vi har en viss kapacitet för hur många som kan boka samtidigt och vi måste utöka den kapaciteten när vi upptäcker att den inte räcker till. Det kan ha varit ett uppdämt behov, plötsligt blev det ett otroligt tryck på systemet, säger Matz Widerström, chefsläkare och talesperson för it-frågor på Region Skåne.

Annons

Under torsdagen var det fortsatta problem med tidsbokningen. En bugg i systemet skapade problem för de som ännu inte fyllt 70 år att boka tid.

Annons

Just nu pågår vaccinering i fas 2 i Skåne. Det innebär bland annat att personer som är 65 år eller äldre vaccineras. De äldsta har fått brev om vaccinationen först men från den 6 april skickas brev ut i omgångar till skåningar mellan 70 och 75 år. Även de som fyller 70 senare i år får brevet – och det var alltså de som under torsdagen drabbades av buggen i systemet.

Problemet åtgärdades under torsdagseftermiddagen. Nu kan även skåningar som fyller 70 senare i år boka vaccinationstider.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy