Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov.

Sverige

Nytt svenskt fall efter Astravaccin

Ännu en svensk kvinna har drabbats av blodpropp i kombination med brist på blodplättar efter vaccinering med Astra Zenecas vaccin mot covid-19. Hittills har nu totalt tre fall bekräftats i Sverige.
Läs också Nytt svenskt fall efter Astravaccin
Världen

Våldsvåg skakar Nordirland

Kravaller och upplopp har den senaste veckan skakat Nordirland. Flera dussin poliser har skadats när demonstranter bränt bilar och kastat brandbomber. Premiärminister Boris Johnson säger att han är djupt oroad över utvecklingen.
Läs också Våldsvåg skakar Nordirland – Johnson oroad
Klimatet

Forskare vill skapa mer värmetåliga grödor

Ett varmare klimat riskerar att minska världens skördar. Men nu har amerikanska forskare identifierat en gen som styr hur värmetålig en växt är. Förhoppningen är att kunskapen ska göra det möjligt att ta fram grödor som är mindre värmekänsliga och har en längre blomningsperiod, rapporterar Vetenskapsradion.
Läs också Forskare vill skapa mer värmetåliga grödor
Läs också Redan en bilfri resa per dag gör klimatnytta
Ekonomi

Avvaktande börshandel i Asien

Investerarna i Asien ligger lågt och den inledande torsdagshandeln på de ledande börserna är avvaktande, efter en ljummen dag på USA-börserna. I Tokyo har Nikkei 225-indexet tappat 0,3 procent i förmiddagshandeln och det bredare Topixindexet har sjunkit 0,6 procent.
Gå till toppen