Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Utredning togs upp igen efter sju år – nu åtalas man för våldtäkt på 14-åring

Den då 14-åriga flickan ska ha blivit våldtagen av mannen i en lägenhet i Arlöv i oktober 2014. Polisutredningen lades sedan ner då myndigheterna inte fick tag på den misstänkte. Men efter att nya uppgifter om hans identitet dykt upp, så åtalas han nu.

En 33-årig man ska upp i rättegång i Malmö tingsrätt åtalad för att ha våldtagit en 14-åring.Bild: Johan Nilsson/TT
Mannen, som är 33 år gammal, nekar till brott. Men åklagare Pia Björnsson menar att han kände till att offret då bara var 14 år gammalt och följaktligen inte hade uppnått den sexuella myndighetsåldern 15 år. En vuxen person som har samlag med en person under 15 år kan dömas för våldtäkt mot barn.
Åklagaren lutar sig bland annat på vittnesmål från målsägarens mamma, som anser att 33-åringen kände till hur gammalt barnet var.
Mannens försvarare, advokat Lars Tindberg, berättar att mannen nekar till brott. Hur 33-åringen motiverar sin oskuld vill Lars Tindberg dock inte gå in på.
– Det får vi ta vid huvudförhandlingen, säger han.
Våldtäkten ska ha skett i en lägenhet i Arlöv i början av oktober 2014. Händelsen polisanmäldes då, men förundersökningen lades ner eftersom polisen inte kunde identifiera vem den misstänkte gärningsmannen var, berättar åklagare Pia Björnsson.
– Varför man inte har kunnat identifiera honom tidigare vet jag inte.
Men förra året skedde saker som ändrade på situationen:
– Det var en person som hörts i utredningen som lämnade närmre uppgifter om vem det är. Då togs förundersökningen upp igen, säger Pia Björnsson.
De nya uppgifterna ledde till att en åklagare den 20 oktober förra året öppnade förundersökningen igen.
33-åringen anhölls och häktades i början av mars i år.
På onsdag nästa vecka ska han upp i rättegång i Malmö tingsrätt.
Gå till toppen