Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dansk trippel fixade segern: ”Det är bättre att göra ordentliga mål när man väl gör det”

Tre danska mål fixade skånsk seger mot Stockholm i den allsvenska premiären. MFF vann med 3–2 mot Hammarby, sedan vänsterbacken Jonas Knudsen dundrat in segermålet i sista ordinarie minuten – hans första i allsvenskan för MFF.
– Jag tänkte bara, jag gör ett försök. Det var fantastiskt att se den gå in, sa Jonas Knudsen.

Sören Rieks, Anders Christiansen och Jonas Knudsen, alla målskyttar, jublar efter 1–1 mot Hammarby. Antonio Colak och Bonke Innocent hakar på.Bild: LUDVIG THUNMAN
MFF hade en vänsterhörna som nickades ut ur straffområdet. Vladmir Rodic glömde markera Jonas Knudsen, som stack bakom ryggen på honom och drog en vänster i bortre krysset.
– Det är bättre att göra ordentliga mål när man väl gör det – men jag ska göra fler under året, lovade dansken. Det var viktigt, det är så här Malmö visar vem som är bästa laget, sa Jonas Knudsen och fortsatte:
– Vi spelade bra, men gav bort två mål. Men vi tog tre poäng och det var viktigast och jag älskar de här pojkarna.
Detta gäller säkert inte minst hans landsmän. MFF hade efter ett slarvigt bolltapp av Jo Inge Berget och missat brytningsförsök av Franz Brorsson gett Hammarby fri väg och Gustav Ludwigson kunde till slut nicka in 1–0.
Men sen vände det på fyra lyckominuter från 36 till 40.
Först knuffades Ola Toivonen omkull bakifrån av Hammarbymålvakten David Ousted direkt på ett inkast och domaren Mohammed Al-Hakim pekade på straffpunkten. Anders Christiansen satte straffen lågt till höger om målvakten i den 36:e minuten.
Många trodde möjligen att Antonio Colak, som satt en under försäsongen, skulle ta den.
– Det är jag som bestämmer vem som ska ta straffen, sa Anders Christiansen bestämt.
Som efter målet drog upp matchtröjan och på undertröjan hade en text som löd: ”Meyer kempe legende! Du är den største stjerne”.
–Min mentale tränare har det jobbigt just nu och det var ett budskap till honom, sa Anders Christiansen utan att vilja utveckla ytterligare.
2–1 kom sedan Antonio Colak skickat ett tungt skott som David Ousted – jodå, dansk han också – räddade. Men returen skickade Sören Rieks i mål. Rieks som varit borta stora delar av försäsongen.
– Det kändes jätteskönt. Jag ville verkligen vara redo till denna matchen och det var skönt att jag fick starta. Vinst och mål på det gjorde det till en jättebra lördag, sa Sören Rieks.
MFF såg ut att gå mot pausledning, när otroligt kvicke Akinkunmi Ayobami Amoo dribblade sig till en frispark nästan på strafflinjen. Abbe Khalili skickade den snyggt i mål i femte övertidsminuten.
MFF var centimetrar från att återta ledningen åtta minuter in på andra halvlek. Det danska temat fortsatte: Jonas Kundsen la in bollen på Sören Rieks, som skruvade den i bortre stolpen.
Men utdelningen skulle alltså komma i sista ordinarie minuten.
– Ett fantastiskt mål, som ger oss en välförtjänt seger. Vi har ett dumt bolltapp i första som ger mål, men vi har åtta klara chanser, summerade MFF-tränaren Jon Dahl Tomassson – dansk förstås – och fortsatte:
– Det var fin stämning, fett att kunna bjuda de som var där på en bra match.
Malmö FF har nämligen valt att enligt tolkningen av Folkhälsomyndighetens rekommendationer släppa in några åskådare i de loger som hyrs på årsbasis. Så det fanns nog ett 50-tal åskådare på plats denna dag.
– Det var roligt och det märktes att de var där, sa Jonas Knudsen.
Gå till toppen