Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya Wisdome invigs i höst – så ska Malmös nya dragplåster se ut

Den stora vetenskapssatsningen Wisdome Malmö börjar bli klar på Malmö museer. I höst hoppas man kunna inviga domteatern med visualiseringar om rymden, kroppen, spelskapande, klimat och AI. Sydsvenskan fick titta in i det nästa färdiga nybygget.

Museichefen Mats Fastrup och kommunikatören Roxana Ortiz inne i den nybyggda domteatern Wisdome. Där de står ska stolar placeras så att man kan se visualiseringarna på den globformade väggen.Bild: Peter Frennesson
I januari 2017 offentliggjordes det att Malmö museer fått en donation på 20 miljoner kronor från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse för att bygga ett visualiseringscenter. ”Ett vad?”, tänker du kanske. Vi pratar om en domteater i stil med Planetarium-biografen i Köpenhamn där man omsluts av en sorts globformad filmskärm.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen