Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Toivonen tvingades utgå: ”Ser lite dåligt”

Ola Toivonen skadade sig i slutet av första halvlek och försökte spela efter paus, men det gick inte.Bild: LUDVIG THUNMAN
Malmö FF fick nya skadebekymmer i premiären mot Hammarby. Ola Toivonen råkade ut för en ögonskada och Franz Brorsson såg rejält tilltufsad ut när han klev av i slutet av matchen. Erdal Rakip skulle starta, men kände sig sjuk under uppvärmningen och ersattes av Bonke Innocent, som inte spelat en tävlingsmatch sedan Hammarby borta i november.
– Bonke visste om att han skulle kunna få starta. Han har gjort det väldigt bra på träningar under senare tid och i internmatchen där han spelade på hög nivå, sa MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.
Ola Toivonen gick ner för räkning i slutet av första halvlek efter en incident med flera Hammarbyspelare inblandade. Han försökte spela vidare efter sidbytet men ersattes av Adi Nalic tio minuter in i andra halvlek.
– Det var det bättre att slänga in någon som är hundra procent än att jag springer där ute på sextio.
Toivonen fick en spark i ansiktet men inga tecken på hjärnskakning.
– Nej, inga sådana symptom, utan mer problem med synen. Jag ser lite dåligt längst bort på vänster sida. Men allting är okej, så det är gott, sa Toivonen.
– Det gjorde ont, jag såg blod och la mig ner. Jag hann inte riktigt reflektera över situationen överhuvudtaget. Men jag var väl lite lågt ner med huvudet, två spelare slänger upp både ben och fot, så kanske får jag skylla mig själv också.
Gå till toppen