Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Timrå missade matchbollen – semifinalen lever

Semifinalserien i hockeyallsvenskan mellan Timrå och Västervik lever vidare. Trots ett massivt skottövertag missade Timrå chansen att säkra finalplatsen. Målvakten Daniel Marmenlind räddade 41 skott och Västervik vann med 2–1.

Västervik håller liv i säsongen. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani/TT
Timrå kunde vid seger säkra en plats i den hockeyallsvenska finalen. Och hade effektiviteten varit bättre hade laget säkert varit i final vid det här laget.
Albin Lundin, som gjorde hattrick i segern i fredags, fortsatte på den inslagna vägen och gav Timrå ledningen 11.46 in i första perioden.
I andra perioden växlade Timrå upp offensiven. Hemmalaget fullkomligen bombarderade Västerviks målvakt Daniel Marmenlind – men effektiviteten fanns inte där.
I stället kunde Jacob Bjerselius kvittera för Västervik och med 2.20 kvar av mittakten fixade Alfred Barklund in en 2–1-ledning för bortalaget.
Det var 20-åringens första seniormål.
– Väldigt skönt. Det passar bra att få göra det nu, säger Barklund i C More.
I tredje perioden gick Timrå stenhårt för en kvittering. Men Västerviks försvarsspel, Marmenlinds målvaktsspel och målramen hindrade pucken från att ta sig förbi mållinjen.
Kellen Jones satte i stället 3–1 i tom målbur och semifinalserien fortsätter. Matchbollen ligger fortfarande hos Timrå som nu har 3–2 i matcher.
Nästa match är i Västervik på tisdag.
Gå till toppen