Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hjärnskakning stoppade MFF-talangen: ”Träffade rakt i ansiktet”

Den unge MFF-talangen David Edvardsson fick känna på hetluften mot Falkenberg i februari.
Därefter har det varit knäpptyst. Nu kommer förklaringen.
– Jag åkte på en hjärnskakning som har hållit mig borta ganska länge. Just nu är jag med för fullt, men är lite efter med konditionen. Jag tror att jag behöver en vecka till, säger 19-åringen.

MFF:s David Edvardsson.Bild: MATHILDA AHLBERG
När MFF mötte superettanlaget Falkenberg den 16 februari i en träningsmatch var David Edvardsson med centralt på mittfältet. Efterhand växte han in i matchen och allt såg lovande ut.
Kort därefter kom problemen.
– Jag vilade efter Falkenbergsmatchen på grund av en skadekänning och sedan fick jag hjärnskakningen på en träning. Jag fick ett skott i huvudet när jag inte var riktigt beredd. Det träffade rakt i ansiktet, säger David Edvardsson, utan att vilja gå in på vem som sköt.
David Edvardsson är mitt i en svår process. Han ska ta klivet från junior- till seniorfotbollen och dessutom göra det i svår konkurrens.
– Tempot är högre, klart att det tuffare. Spelarna är bättre.
David Edvardsson gjorde förra säsongen sporadiska träningar med MFF:s A-lag. Med ett A-lagskontrakt höjs förväntningarna.
– När jag var uppe med A-laget och tränade en dag, då taggade jag till som om det var en match. Nu ska jag göra det varje dag. Jag måste vara lika förberedd som om det hade varit en match, säger David Edvardsson.
Vilka förebilder har du?
– I Malmö kan man plocka något från alla mittfältare. I världsfotbollen gillar jag Marco Verratti [PSG] och Thiago [Liverpool], säger David Edvardsson.
Läs också MFF-talangerna synas i sömmarna: ”En fröjd att se”
Läs också Toivonen har slickat såren - och hyllar Rasmus Bengtsson
Gå till toppen