Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så spreds polisens varning om ”tafsutmaning” – trots att ingen sett klippen

Polisen har gått ut och varnat för den ”tafsutmaning” som sägs cirkulera bland ungdomar på appen Tiktok. Många skolor har vidtagit åtgärder inför torsdagen.
Men få verkar ha sett den ursprungliga utmaningen, inte ens polisen som varnade.
– Det kom upp på Tiktok med en bild på vad polisen skrivit, säger Frida Rahm, 13 år från Helsingborg.

Madelene Jonasson, Frida Rahm och Nova Bergkvist hade inte hört talas om "tafsardagen" innan de såg polisens varning. Men de tycker ändå att det är bra att prata om sexuella trakasserier. ”Jag tycker det är bra att de vuxna förklarar att det är fel, att man inte ska göra så”, tycker Nova Bergkvist.Bild: Sofia Schlein
Polisens varning delades på sociala medier, skolor skickade ut meddelanden till föräldrar och informerade personal att vara extra vaksamma inför den 15 april. En dag då enligt polisen killar utmanats att tafsa på tjejer i skolan och filma övergreppen. Så blev Tiktok-utmaningen känd bland vuxna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen