Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Moa Berglöf: När politikerpappor (SD) lägger sig i.

Stormningen av Kapitolium i januari.Bild: Shafkat Anowar
Detta är en opinionstext från ledarredaktionen. Sydsvenskans hållning är oberoende liberal.
Johan Ohlin är inte bara Sverigedemokraternas ordförande i Hörby, ordförande i kommunens fullmäktige och i överförmyndarnämnden.
Han är också förälder. Och det var som sådan han säger sig ha varit tvungen att agera när han under dotterns distansundervisning fick höra något som inte passade hans politiska preferenser. Nämligen lärarens beskrivning av stormningen av den amerikanska kongressen, Kapitolium, som ett försök till statskupp.
"Jag måste säga att jag känner mig riktigt beklämd av din omaskerade vänsterslagsida i hela lektionen", skrev SD-politikern till läraren.
Och framöver kommer han att "dokumentera vidare undervisning och återkommer vid behov".
Det finns två fel i detta. Dels att en förälder försöker ge sig in och stoppa vad han ser som misshagligt innehåll i undervisningen.
Men framför allt, förstås, att en politiker gör det.
”Jag håller med om att skolan ska vara bildningens högborg men anser inte att politisk indoktrinering ingår i de demokratiska idealen som vårt land vilar på", svarar Ohlin i ett mejl till Sydsvenskan (15/4).
Och ger en tydlig fingervisning om vad som kan vänta de skånska skolorna efter valet nästa år.
Gå till toppen