Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Danskt restaurangsug när restriktioner lättar

Kanske blir det smörrebröd för några av de danskar som besöker restaurang nästa vecka. Arkivbild.Bild: Janerik Henriksson/TT
Det finns ett stort sug efter restaurangbesök i Danmark. Under fredagen genomfördes nära 80 000 bokningar på sajten Dinnerbooking, efter det att lättnader i restriktioner aviserats inför kommande vecka.
– Det är helt vilt vad vi har fått in bokningar. Ett så högt antal såg vi inte komma, säger Laura Madsen, kommunikationschef på Dinnerbooking, som används av omkring 800 restauranger i Danmark.
Fredagens drygt 77 000 bokningar kan jämföras med de 6 000–10 000 bokningar som genomförts dagligen de senaste veckorna, eller med de 30 000 bokningar som genomfördes samma dag för två år sedan, före pandemin.
– Vi kan se att det är ett stort intresse för de lite dyrare restaurangerna, och det tyder på att gästerna är villiga att betala lite extra för en god måltid, säger Madsen.
Restriktionslättnaderna gäller från och med onsdag nästa vecka. Då får restauranger ha sin sista servering klockan 22, men gästerna får stanna och äta och dricka upp till klockan 23. För den som vill besöka en restaurang krävs en bokning i förväg, och sitter man inomhus måste kunna uppvisa ett så kallat coronapass.
Gå till toppen