Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Färre coronapatienter på danska sjukhus

På bilden syns en testanläggning för covid-19 i centrala Köpenhamn. Bilden är från i slutet av mars.Bild: Liselotte Sabroe/AP/TT
Antalet coronapatienter som vårdas på sjukhus i Danmark har inte varit så lågt sedan i början av november, enligt smittskyddsinstitutet Statens serum institut (SSI).
På lördagsmorgonen var 173 coronasmittade patienter inlagda på sjukhus, en nedgång med 12 personer sedan i fredags. Siffran ska jämföras med den högsta noteringen i början av januari, när 964 coronapatienter var inlagda på sjukhus.
En expertgrupp som lyder under regeringen har tidigare beräknat att omkring 870 coronapatienter riskerade att behöva sjukhusvårdas i mitten av april när delar av samhället började öppnade upp, men så har alltså inte blivit fallet.
– Det är imponerande att det är så stabilt trots återöppningen, säger Joachim Hoffmann-Petersen, överläkare och chef för intensivvårds- och anestesiläkarna på landet sjukhus.
Nästan 18 procent av danskarna har fått minst en vaccindos, och 8,5 procent har fått två doser.
Gå till toppen