Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lunds hotelldrottning om coronaturbulens, miljonförluster – och hopp

Coronakrisen har slagit hårt mot Grand Hotel. Ett sextiotal personer har förlorat jobben och systerhotellet Lundia har varit tvunget att hålla stängt.
Ett år efter första vågen är vd:n Maria Paulsson försiktigt optimistisk. Lundia öppnar i maj och uteserveringen på Grand har öppnat. Men full återhämtning ser hon först om fem år.

Maria Paulsson, vd på Grand Hotel beskriver det gångna året som kämpigt och frustrerande med mycket oro. ”Men nu kommer våren, sommaren och vaccinet”, säger hon.Bild: Emil Langvad
Från en beläggning på 65 procent till 25 procent och fem miljoner kronor i inkomstbortfall – inom loppet av några dagar. För ett år sedan berättade Sydsvenskan om den svåra situationen för Lunds hotellimperium. Vid pandemins utbrott befarade Maria Paulsson ekonomiskt fritt fall, hon stängde hotell Lundia och oroade sig djupt för Grand Hotels framtid.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen