Annons

Annons

Dygnet Runt

Malmöitisk hummus i matbutikerna ska rädda krogföretaget

När Sadoo Iskandarani såg att pandemin höll på att knäcka hans restaurangföretag Laziza valde han att satsa sig ur krisen. Nu har han startat ett nytt företag som ska få ut malmöitisk hummus, muhammara och baba ganush i svenska matbutiker.

”Jag är väldigt stolt över hur min farfar har påverkat Malmö i att bli en falafelstad. Vi har inte ändrat något i farfars recept. Det är fortfarande med purjolök och vitlök med skalet på och så vidare”, säger Sadoo Iskandarani medan han fyller på hummus i plastskålarna som ska ut i matbutikerna.

Bild: Lars Brundin

Annons

Malmös rykte som en falafelns huvudstad har mycket att göra med släkten Iskandarani. Familjen flydde från kriget i Libanon och kom till Sverige 1985. Sadoo Iskandarani var då bara några år gammal, men såg hur hans farfar, som också hette Sadoo i förnamn, startade den första falafelvagnen i Rosengård och hur familjen senare öppnade flera andra Falafel no 1-restauranger.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy