Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF-spelare coronasmittad: ”Kommer göra allt vi kan”

En spelare i Malmö FF:s herrlag har testat positivt för covid-19 och satts i karantän. Söndagens allsvenska match mot BK Häcken kommer att spelas som planerat.
– Vi kommer att göra allt vi kan för att säkerställa både våra spelares säkerhet och våra motståndares, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

201206 Malmö FFs sportchef Daniel Andersson när Behrang Safari (ej i bild) hyllas efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Östersund den 6 december 2020 i Malmö.Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / PA0128Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Malmö FF hade ett större utbrott av corona i laget efter guldfirandet i november. Segermatchen hemma mot Sirius den 8 november säkrade klubbens 21:a SM-guld. Men den planerade festen fick ställas in sedan lagkaptenen Anders Christiansen testats positivt för covid-19. Senare visade det sig att ungefär halva laget och staben smittats.
Nu rör det sig om en spelare som testats positivt. Efter det testades även övriga spelare och tränare på lördagseftermiddagen, men ingen av dem testade visade positivt för smitta.
På söndagen väntar allsvensk bortamatch mot BK Häcken i Göteborg och MFF har följt sina vanliga rutiner att resa upp dagen innan, dock med det nya läget i åtanke.
– Vi behöver inte gå in på de detaljerna, men vi försöker göra det så bra vi kan och vara ännu mer försiktig. Detta är en del av den verklighet vi lever i. Det är jättetråkigt, men vi kör på, säger sportchefen Daniel Andersson.
Vilken spelare det rör sig om är inte känt.
– Vi kommer inte att gå ut med den informationen. sedan kommer man kanske att se det i samband med matchen, eller inte, säger Daniel Andersson.
Matchen kommer att spelas även om det skulle visa sig att fler spelare testas positivt och måste sättas i karantän. För att flytta en match krävs det att sex spelare är indisponibla och att en begäran om att flytta matchen lämnas in 72 timmar före avspark.
– Så det är för sent enligt det regelverk som finns, konstaterar Daniel Andersson.
Gå till toppen