Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kropp hittad i Sege å – oklart om brott ligger bakom

På söndagen hittade kanotister en död person i Sege å, vid Sege golfklubb. Enligt räddningstjänsten kan kroppen ha legat där länge och det är oklart om något brott ligger bakom.

Bild: Patrick Persson
Räddningstjänst och ambulans ryckte inledningsvis ut på ett drunkningslarm strax innan klockan 17 på söndagen. Enligt uppgifter till Sydsvenskan hade kanotister hittat en kropp i vassen vid Sege golfklubb.
– Det är en avliden person i vattnet som har legat där länge. Vi ska bistå polisen med att plocka upp kroppen, säger Torbjörn Krokström, inre befäl vid räddningstjänsten.
Har ni någon uppfattning om hur länge kroppen har legat där?
– Det är svårt att säga, men den var illa åtgången så den har säkert varit där ett bra tag, säger Torbjörn Krokström.
Det är oklart om det finns något brott bakom dödsfallet.
– Det är alldeles för tidigt att säga. Det finns flera tecken på att kroppen har legat där en längre tid, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisen.
Kriminaltekniker gjorde en teknisk undersökning på platsen. Polisen spärrade av ett mindre område på golfbanan. Vid 23-tiden var de klara på platsen och avspärrningarna hävdes.
Gå till toppen